Afbeelding

Kleding waarvan de een op uitgekeken is, beleeft de ander veel plezier aan

Voorpagina

De Textiel Race is nu ruim een week bezig met de daarvoor bestemde plek op CBS ‘t Honk staat vol met zakken textiel. Groep 8 van meester Ruben doet ook dit jaar weer mee aan de race en hoopt nu voor de eerste plaats te gaan. Met alle extra acties die zij verzinnen, kunnen ze extra punten winnen. De school met de meeste punten, wint een mooi geldbedrag om te besteden met de klas. Op het moment dat De Scheldepost groep 8 bezoekt, staan ze op nummer twee in de Zeeuwse lijst. De leerlingen hebben al meerdere lessen over recyclen gekregen van meester Ruben en ook is de organisatie van de Textiel Race langsgekomen om uitleg te geven over de actie. “Er zijn al veel mensen die ons benaderen om textiel op te halen”, vertelt een leerlinge. Ook bleek het paasweekend een goed moment te zijn om textiel van familieleden te verzamelen. Meester Ruben: “Bij een zak kleding van een ouder van een van de leerlingen, zat kleding die we goed kunnen gebruiken voor de musical.” Terwijl hij dit zegt komt er een vrolijke blouse tevoorschijn. “Zakken van ‘vreemde’ mensen maken wij uiteraard niet open. Maar omdat het uit onze eigen klas kwam en we wisten dat er iets moois in zat, gaan we het een tweede leven geven tijdens de musical. 

Naaiatelier
Recyclen en spullen niet meteen weggooien, daar is groep 8 zich wel van bewust. Tijdens de kledingbeurs die eerder werd gehouden in de school, mochten ze kleding van elkaar ruilen en kon de school een kijkje komen nemen op de beurs. “Ik heb nu een trui van mijn klasgenoot in de kast hangen”, wordt er enthousiast geroepen. Kleding waarvan de een op uitgekeken is, beleeft de ander veel plezier aan. Ook de meester geeft zijn jas nog een kans. “Er is een stiksel los, maar dat wordt door een van de leerlingen gerepareerd tijdens ons eigen naaiatelier. Ouders, verzorgers, opa’s en oma’s komen ons helpen tijdens een georganiseerd naaiatelier. Kleding wat al een tijdje kapot ligt in de kast, maar nog wel gedragen kan worden, mogen de leerlingen op deze middag meenemen naar school. Ze krijgen dan les in het repareren van kleding, zodat ze dit in de toekomst niet weggooien maar juist gaan maken. We gaan gezamenlijk aan de slag met naald en draad.” Ook weten de kinderen steeds vaker een tweedehands kledingwinkel te vinden, waardoor ze weer een extra steentje bijdragen aan een betere wereld.

Textiel inleveren
CBS ‘t Honk ook supporten tijdens de Textiel Race? Biedt dan een zak met textiel aan via de website en vul in dat CBS ‘t Honk de zak mag ophalen.

Meer informatie via: textielrace.nl/aanbieden.

Afbeelding
Digitale krant